Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

ΤΟ ΣΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστή, φιλική, οικογενειακή γεμάτη κέφι και ευθυμία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20-1-2006, η εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Παραβρέθηκαν περίπου 90 άτομα, όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι εκπαιδευόμενοι, συγγενείς και φίλοι τους. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώτος καλός φίλος, συμπαραστάτης και εμψυχωτής στην οργάνωση και λειτουργία του ΣΔΕ Κοζάνης, Αντινομάρχης, κ. Γιώργος Νανόπουλος με την οικογένειά του.
Πριν από την κοπή της πίτας η διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Βασιλική Τσιτούρα, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους όλων των εκπαιδευτών και έκανε σύντομη αναφορά στην ίδρυση του ΣΔΕ. Μεταξύ άλλων είπε:
«Αισθάνομαι συγκινημένη γιατί πριν από πέντε μήνες, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως διευθύντρια του ΣΔΕ Κοζάνης, το σχολείο δε διέθετε κτήριο έτοιμο για τη λειτουργία του, ούτε εκπαιδευτές, ούτε εκπαιδευόμενους, ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για την κοπή της πίτας 90 άτομα που ανήκουμε άμεσα ή έμμεσα στο περιβάλλον του. Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτήριο, έχει εκπαιδευτές που εργάζονται με ζήλο, έχει το καλύτερο μαθητικό δυναμικό που θα το ζήλευε κάθε εκπαιδευτικός με πνευματικές ανησυχίες, τον απαραίτητο εξοπλισμό και, το σπουδαιότερο, αποκτά καθημερινά οπαδούς. Όλα αυτά επετεύχθησαν με την καλή συνεργασία μας με το ΥΠΕΠΘ, τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους Εκπαιδευτικούς φορείς, τα ΜΜΕ και πάνω από όλα με το πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεργατικότητας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Νανόπουλου ως εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην έγκαιρη προετοιμασία του κτηρίου και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του. Τελειώνοντας ευχήθηκε ΥΓΕΙΑ σε όλους για το 2006.
Ο Αντινομάρχης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι εργάσθηκε για το Σχολείο αυτό γιατί πίστεψε από την αρχή ότι το ΣΔΕ Κοζάνης θα παράγει αξιόλογο έργο. Την πεποίθησή του τη στήριξε στην εκτίμηση που τρέφει για τη δυναμική προσωπικότητα της διευθύντριας και τις γνώσεις που διαθέτει σχετικά με τα εκπαιδευτικά θέματα. Στη συνέχεια τόνισε πόσο σημαντικό είναι στη ζωή μας να βιώνει κανείς τις ιδιαιτερότητες που προσφέρει κάθε στιγμή και να συμβάλλει στην επιτυχημένη έκβασή της.
Η κ. Κελεσίδου Έφη, εκπαιδευόμενη του ΣΔΕ, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των εκπαιδευομένων το προσωπικό του Σχολείου για τις γνώσεις και την κατανόηση που δείχνουν στα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός και επεσήμανε ότι πράγματι το ΣΔΕ είναι μια δεύτερη και σημαντική ευκαιρία στη ζωή τους.
Μετά τους χαιρετισμούς και την κοπή της πίττας ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκπαιδευτικοί, εκπαιδευόμενοι, συγγενείς και φίλοι τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί. Όταν αποχώρησαν, ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υπέροχη βραδιά που έζησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: