Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη στη Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος το ΣΔΕ Κοζάνης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης την Πέμπτη και Δευτέρα, 3 και 7 Νοεμβρίου 2005, μετά το πέρας των μαθημάτων μέσα στην τάξη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση και καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των εκπαιδευομένων για το βιβλίο.
Οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης υποδέχθηκαν τους εκπαιδευομένους, τους ξενάγησαν στο ιστορικό αρχείο και τους ενημέρωσαν σχετικά με την ιστορία της Βιβλιοθήκης, τον πλούτο και τη σπανιότητα των εκδόσεων, τους δωρητές και ευεργέτες που συνεισέφεραν στον εμπλουτισμό και τη συντήρηση των ιστορικών της κειμηλίων. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σουλτανικό φιρμάνι, χειρόγραφα, σπάνιες εκδόσεις, τμήμα της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου και να πληροφορηθούν για τη σημαντικότητά της. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης για να επιλέξουν και να δανεισθούν ένα βιβλίο για ανάγνωση σύμφωνα με την εργασία που τους είχε ανατεθεί από το Σχολείο.
Το βιβλίο που δανείστηκε κάθε εκπαιδευόμενος το διάβασε και το παρουσίασε στους άλλους εκπαιοδευομένους μέσα στην τάξη. Το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας ήταν οι εκπαιδευόμενοι να αναγνωρίσουν το βιβλίο ως πηγή γνώσης, αλλά και απόλαυσης και να ενθαρρυνθούν στην ανάγνωση βιβλίων διαφορετικού περιεχομένου, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητά τους χειρισμού του έντυπου λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: