Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Έναρξη λειτουργίας του ΣΔΕ Κοζάνης

Την Τρίτη 25/10/2005 άρχισε η λειτουργία του ΣΔΕ Κοζάνης για τους πρώτους εκπαιδευομένους του. Η διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Βασιλική Τσιτούρα, οι σύμβουλοι ψυχολογίας και σταδιοδρομίας, κυρίες Μαρία Γκέκα και Ελευθερία Καλώτα, και οι εκπαιδευτικοί, κύριοι Γεώργιος Καζαντσίδης, φιλόλογος, Πέτρος Πιτσίλκας, χημικός, Ευάγγελος Τζημόπουλος, γεωπόνος, και Αγνή Παπαδοπούλου, θεατρολόγος, υποδέχτηκαν τους εκπαιδευομένους, οι οποίοι είχαν επιλεγεί κατόπιν συνέντευξης με πρωταρχικό κριτήριο τη διαθεσιμότητά τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Σχολείου.
Στην πρώτη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η Διευθύντρια και όλοι οι εκπαιδευτικοί, αφιερώθηκαν δύο ώρες στο καθένα από τα τέσσερα τμήματα των 11-13 ατόμων για τη διαμόρφωση του «συμβολαίου μάθησης», το οποίο στόχευε στη δημιουργία θετικής στάσης από τους εκπαιδευομένους για το πρόγραμμα και στην προώθηση της εικόνας του ενήλικου εκπαιδευομένου ως ολοκληρωμένης προσωπικότητας και όχι ως παθητικού αποδέκτη γνώσεων.
Με κατάλληλες δραστηριότητες διευκολύνθηκε η γνωριμία όλων των μελών της ομάδας και διερευνήθηκαν οι εκπαιδευτικές ανάγκες και προσδοκίες τους από το Σχολείο. Βάσει αυτών, αλλά και του πλαισίου προδιαγραφών, προσδιορίστηκε ο γενικός εκπαιδευτικός σκοπός και οι επιμέρους εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος. Καθορίστηκαν οι μέθοδοι διδασκαλίας και τέθηκαν κανόνες βασισμένοι στον αλληλοσεβασμό και στη συνεργατικότητα για τη διασφάλιση καλών σχέσεων ανάμεσα σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: