Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα από το ΣΔΕ Κοζάνης

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- αφιέρωμα στη Γιορτή των Χριστουγέννων- του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην κατάμεστη από φίλους και συγγενείς των εκπαιδευομένων αίθουσα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών. Σκοπός της εκδήλωσης, όπως ανέφερε η Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Βασιλική Τσιτούρα, ήταν «να σταθούμε στοχαστικά μπροστά στο μεγαλείο της Θείας Ενσαρκώσεως και στα μηνύματα που προσφέρουν η ταπεινή φάτνη, το αστέρι της Βηθλεέμ και οι Ουράνιοι Ύμνοι, ώστε να νοιώσουμε βαθύτερα το σπουδαίο γεγονός που συντελείται στην Εκκλησία μας αυτές τις Άγιες ημέρες και να αντλήσουμε διδάγματα για να γίνουμε πιο ρωμαλέοι αγωνιστές στο στίβο της ζωής και της ανθρωπιάς».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κων/νος Κοκόλης, ο Αντινομάρχης, κ. Γιώργος Νανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Τάσα Σιόμου και κ. Θεόδωρος Βασδάρης.
Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε η Διευθύντρια, η οποία είχε αναλάβει και την επιμέλεια της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ. Η Διευθύντρια, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την ευγενική τους παρουσία, αναφέρθηκε σύντομα στην εποχή της πρώτης Γέννησης του Σωτήρος, στην προσδοκία του Ιουδαϊκού λαού για λύτρωση, αλλά και στην αγωνία όλων των ανθρώπων να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα που αφορούν την προέλευση του ανθρώπου, το σκοπό της ύπαρξής του και το μέλλον του. Κατέληξε ότι ο Χριστιανισμός που δίδαξε την αγάπη για τον άνθρωπο, του πρόσφερε και την ευκαιρία να λυτρωθεί, να αποκτήσει θεότητα και μαζί με αυτήν αιωνιότητα, όπως αιώνιος και άχρονος είναι και ο Θεός.
Με αυτόν τον τρόπο προετοίμασε το ακροατήριο για να κατανοήσει τις δογματικές και ηθικές αρχές του Χριστιανισμού, στις οποίες αναφέρθηκαν οι εκπαιδευόμενοι ερμηνεύοντας την ορθόδοξη εικόνα της Γεννήσεως και περιγράφοντας το σπουδαίο γεγονός της Γεννήσεως, όπως το περιγράφουν οι Ευαγγελιστές, Ματθαίος, Μάρκος και Λουκάς. Την αφήγηση διάνθισε με τη μελωδία της η χορωδία του ΣΔΕ, η οποία έψαλε ύμνους της Εκκλησίας και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεσή της για προετοιμασία , η χορωδία απέσπασε τα εύσημα των παρευρισκομένων και, κυρίως, του Αντινομάρχη, κ. Νανόπουλου.
Πριν αποχωρήσουν οι προσκεκλημένοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εύγευστα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που ετοίμασαν οι εκπαιδευόμενες του σχολείου. Κατά την αποχώρηση εκτός από τις ευχές είχε ο καθένας έναν καλό λόγο να πει για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και την καλή λειτουργία του ΣΔΕ Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: