Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Εκπαιδευτικές μετακινήσεις του ΣΔΕ Κοζάνης στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του

Από τις 23-6-2006, ημέρα Παρασκευή, μέχρι 25-6-2006, ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο και στην Αθήνα. Συνοδοί εκπαιδευτές ήταν η Διευθύντρια , κα Βασιλική Τσιτούρα, και ο εκπαιδευτής επιστημονικού γραμματισμού, κ. Πέτρος Πιτσίλκας. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ισθμό της Κορίνθου, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες, το Παλαμήδι, την Ακρόπολη των Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη. Η εκδρομή χρηματοδοτήθηκε από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Από 12-6-2006 μέχρι 16-6-2006 η Διευθύντρια του ΣΔΕ Κοζάνης, Βασιλική Τσιτούρα, συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του Δουβλίνου. Τη δαπάνη ανέλαβε το Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Την Τετάρτη, 7-3-2007, ο Β΄Κύκλος σπουδών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Κοζάνης για να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας τους στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού γραμματισμού.

Την Τετάρτη, 9-5-2007, ομάδα εκπαιδευομένων με συνοδούς τη Διευθύντρια, Βασιλική Τσιτούρα, και τη σύμβουλο σταδιοδρομίας, Ελευθερία Καλώτα, μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκαν το κέντρο ΕΡΓΑΝΗ στο πλαίσιο συνεργασίας του ΣΔΕ Κοζάνης με το Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/νίκης και να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ "ο Επιθεωρητής" στη Μονή Λαζαριστών.

Την Τετάρτη, 23-5-2007, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λιγνιτικό κέντρο και τον Α.Η.Σ. Πτολ/δας με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευομένων σχετικά με την εξόρυξη του λιγνίτη, την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και την αποκατάσταση των νέων εδαφών.

Την Παρασκευή, 1-6-2007, και το Σάββατο, 2-6-2007, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή στους Δελφούς, στο Γαλαξείδι, στη Ναύπακτο, στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου. Συνόδευσαν η Διευθύντρια και η Θεατρολόγος.

Την Τετάρτη, 20-6-2007, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και στο Φράγμα Πολυφύτου για την πληροφόρηση των εκπαιδευομένων σχετικά με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: